Tre viktige spørsmål til Torbjørn Røe Isaksen 

Høyre driver skatteskremsel. Her er derfor tre viktige spørsmål til Torbjørn Røe Isaksen:

1. Hvordan vil Høyre finansiere statsbudsjettet nå som de har brukt opp oljefondet på skattekutt?

2. Hvor mange flere kutt og svekkelser må telemarkinger betale om Høyre og FrP får fortsette i regjering?

3. Når du er bekymret for ulikhet, hvorfor forsøker å du skremme befolkningen fra omfordeling?

I Telemarksavisa forsøker Torbjørn Røe Isaksen skremme telemarkinger med 400 millioner i økte skatter, om det blir et regjeringsskifte. Vil han selv fortelle hvor mye telemarkinger må betale i flere kutt og svekkelser om Høyre og FrP får fortsette i regjering?

Fellesskapet behøver midler til skoler, barnehager, eldreomsorg og sykehus, så vel som til veier og jernbane og alt annet vi ofte tar for gitt. 

Der Høyre synes det er helt ok å kutte i støtte til kronisk syke, trafikkskadde, redusere bostøtta og kutte i barnetillegg for uføre, samtidig som de har brukt fire år på å sluse ut milliarder av fellesskapets oljefond i lomma til de rikeste, i form av skattekutt, synes de det er hårreisende å ta inn skatter nok til å dekke samfunnets behov. Kanskje forståelig det virker fremmed med et fungerende spleiselag, siden de selv jo stort sett har benytta seg av oljefondet som smøremaskin for statsbudsjettet. Men sånn kan ikke alle regjeringer holde på med. Det kommer klart fram i siste statsbudsjett at veksten i oljepengebruk ikke kan fortsette i blåblått tempo.
Og når Røe Isaksen påstår at høyrepolitikken fungerer, at sysselsettingen øker og økonomien vokser, så er dette påstander som er tilbakebevist ganske raskt og effektivt. Høyre måtte selv fjerne en misvisende radioreklame da de ble tatt med buksene nede med feilaktige påstander.

Disse prioriteringene skaper økte forskjeller og større sosial og økonomisk ulikhet. Noe Røe Isaksen selv ser på som et problem, jmf innlegg på bloggen hans senest onsdag 26.juli (“Store forskjeller er et problem”).  Med SV og en ny regjering vil skattesystemet bidra til å omfordele, og motvirke økte forskjeller. Da kan vi ta inn flere skatteinntekter, samtidig som de med ingen inntekt, lave – eller helt vanlige lønninger – betaler mindre i skatt.

Her er fordelingseffekten av SVs skatteopplegg:


Tre viktige spørsmål til Røe Isaksen er derfor; 

  • Hvordan skal Høyre finansiere statsbudsjettet etter at dere har brukt opp oljefondet? 
  • Hvor mange flere kutt og svekkelser må telemarkinger betale for om Høyre og FrP får fortsette i regjering? 
  • Og ikke minst, når Røe Isaksen og Høyre hevder å være bekymret for ulikhet, hvorfor forsøker dere skremme befolkningen fra omfordeling?
Ådne Naper, fylkesleder og stortingskandidat for SV i Telemark
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s