Raus kunnskapsminister hviler øynene på hjemfylket

Det var fornøyelig lesning signert kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i Varden i dag. Han skryter av rødgrønne Skiens satsing på etter- og videreutdanning, men er mindre fornøyd med Høyrestyrte Notodden. “Tallene viser at holdningen til videreutdanning varierer blant kommunene” hevder kunnskapsministeren.

Det er selvsagt helt riktig, som statsråden slår fast, at det ligger oss rødgrønne nært å satse på høy kompetanse blant lærerne, men jeg er usikker på om statsråden er helt rettferdig når han nagler sine partifellers manglende satsing til dårlige holdninger. Jeg tror satsingen på etter- og videreutdanning har vel så mye med kommuneøkonomi å gjøre som med holdninger. Og kanskje gjør dette at det er politisk styringsdyktighet som er avgjørende på lang sikt?

Om vi kjøper kunnskapsministerens premisser for håndtering av data viser de samme tallene at jo blåere styring av kommunen, jo lavere er satsingen på etter- og videreutdanning. Dessuten viser statsrådens tall oss at jo rødere styret av kommunen er, jo større er satsingen på høy kompetanse blant lærerne. Så kan det jo følge av dette, gitt statsrådens egne premisser, at jo lengre til venstre- jo bedre holdning til kompetanse, jo lengre til høyre- jo dårligere holdninger.

10959577_837893606272846_1909577635027277423_n

Men nå vet jeg ikke om statsrådens premisser er vanntette nok til å konkludere noe som helst. Og datagrunnlaget for statsrådens påstander er på kun tre case (Skien, Porsgrunn og Notodden), så jeg vet neimen ikke ;p. Men jeg tror han er inne på noe!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s